I klippet berättar Pia Näsvall, chefsläkare, om Region Norrbottens åtgärder för att förbättra tidsbokningen kring vaccinationen. Foto: Ulrika Wänkkö/SVT

Flera dagars väntetid på besked om vaccinbokning i Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

Det kan ta upp till flera dagars väntan innan Region Norrbotten ringer tillbaka. Väntetiderna har skapat frustration och oro hos många länsbor som försöker boka sin vaccination mot covid-19.

– Det är olyckligt, men man har inte förlorat sin plats i kön, säger Pia Näsvall, chefsläkare.

Den som väljer att boka sin tid för vaccination mot covid-19 på telefon, istället för via internet, får lämna sitt telefonnummer för att bli uppringd. Men på grund av köbildning har det i Norrbotten ibland dröjt flera dagar innan regionen ringt tillbaka.

Den långa väntan skapar oro i den grupp som just nu är aktuell för vaccination, nämligen personer i åldern 85 år och uppåt.

Coronaviruset i Norrbotten

– Det är olyckligt, vi ska se över systemet, säger Pia Näsvall, chefsläkare på Region Norrbotten och betonar att norrbottningarna inte behöver vara oroliga över att ha missat sin tid:

– Alla kommer få sitt vaccin.

I klippet berättar Näsvall hur regionen jobbar med att förbättra systemet och hur lång tid det väntas ta innan länsborna ska slippa bli uppringda – och få prata med en fysisk person direkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet