Föräldrar i Kiruna protesterar mot skolflytt

Uppdaterad
Publicerad

Föräldrar till elever på Triangelskolan i Kiruna protesterar med en namninsamling mot den nya skolstrukturen som majoriteten i barn- och kulturnämnden har tagit.  Beslutet innebär att lågstadieeleverna måste flytta från Triangelskolan till Luossavaarskolan.

Namninsamlingen med 363 namnunderskrifter är en protest mot politikernas beslut om en ny skolstruktur i Kiruna. De anser att beslutet har tagits utan hänsyn till barnens trygghet och bästa.

Flytten

Beslutet innebär att lågstadieeleverna flyttas från Triangelskolan till Luossavaaraskolan.

– Triangelskolan ska tydligen bli en mellanstadieskola och våra barn från förskoleklass till trean ska skyfflas med bussar till Luossavaaraskolan, det tycker vi inte är en trygghet för våra barn säger Veronica Kasberger förälder på Triangelskolan.

Vill att beslutet omprövas

Föräldrarna vill med protesten att politikerna tar ett nytt beslut som innebär att lågstadieeleverna inte behöver flytta från Triangelskolan.

I klippet hör du Veronica Kasberger och Annica Henelun (C), ordförande i kultur-och utbildningsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.