Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör politikern Annica Henelund (C) om förslaget

Jukkasjärvielever kan få slippa pendla till Kiruna

Uppdaterad
Publicerad
Beslutet om en ny skolstruktur i Kiruna skulle ha klubbats på kultur- och utbildningsnämndens möte i morgon. Men beslutet ser ut att skjutas fram en månad och Jukkasjärvis mellanstadium ser ut att kunna bli kvar i byn.

Det är elever i 23 klasser som ska byta skola enligt förslaget som ligger för skolpolitikerna för beslut i Kiruna. Det handlar om att skapa fler parallellklasser på skolorna och på så vis använda lärarresurserna mer effektivt.

Bland annat blir Luossavaaraskolan och Bergaskolan blir lågstadieskolor, Triangelskolan blir en mellanstadieskola och Högalidsskolan blir en 4-9-skola.

I det ursprungliga förslaget skulle mellanstadieelever från Tuolluvaara och Jukkasjärvi bussas in till centrala Kiruna. Men nu har i vart fall förslaget som gäller Jukkasjärvi få gå ett varv till i kvarnen och vad som kommer ut visar sig på torsdagens möte.

Det är en av flera orsaker till att det stora strukturbeslutet väntas bli framflyttat till mars månads möte.

I klippet berättar kultur- och utbildningsnämndens ordförande Annica Henelund (C) om förutsättningarna inför beslutet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer