Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Barnen behöver upprättelse” – hör Attention Norrbottens syn på Kalix kommuns hantering av Skolkonsulterna. Foto: Anna Wallbrandt/SVT

Förbund vill att Kalix kommun tar ansvar för skolkaoset

Uppdaterad
Publicerad

Kalix kommun ska påbörja en utredning om vad som hände när Skolkonsulterna AB klev in i skolan. Men det räcker inte för förbundet Attention Norrbotten.

– Jag vill att kommunen tar sitt ansvar, säger styrelsemedlemmen Sara Lundbäck.

När utbildningsnämnden beslutade om att avbryta samarbetet med Skolkonsulterna var det med bakgrunden att förtroendet för bolaget var förbrukat.

Attention Norrbotten är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, och för deras medlemmar har situationen väckt frågetecken.

– Det finns ju en oro, framförallt över hur man ska lösa det här. Medlemmarna står lite handfallna med frågan ”hur ska vi göra nu?” säger Sara Lundbäck.

”Vill gömma det under en sten”

Lundbäck har själv barn på en skola i Kalix och tycker inte att kommunen kommunicerat sitt eget ansvar i frågan.

– Man vill gärna gömma det här under en sten och tar inte fullt ansvar.

Hör hur förbundet i Norrbotten vill se skolan utvecklas framåt i klippet.

Riksförbundet Attention

Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som adhd, autismspektrumtillstånd (AST), språkstörning och Tourettes syndrom.

Förbundet arbetar för att personer med NPF ska bli bemötta med respekt och få det stöd de behöver i skolan, på arbetsmarknaden och på fritiden.

Källa: attention.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.