Hör eleverna Rebecca Engblom och Cornelia Hansson, Björknäsgymnasiet i Boden, om oron över framtiden på grund av distansstudier. Foto: Erica Larsson/SVT

Fordonstjejer på Bodenskola saknar att meka: ”Kan inte visa vad vi kan på distans”

Uppdaterad
Publicerad

Elever vid Fordons- och transportprogrammet vid Björknäsgymnasiet i Boden har drabbats hårt av distansstudierna. Timmar av praktiskt arbete har förlorats och nu är oron stor över hur det kommer att slå mot kunskap och betyg.

– Jag tror att jag har missat jättemycket, säger Rebecca Engblom.

Sedan distansstudier infördes vid Fordons- och transportprogrammet i Boden får eleverna bara befinna sig i skolans verkstäder två halvdagar i veckan.

Det stjäl tid från de praktiska övningarna och nu är flera elever oroliga över hur det kommer att påverka deras framtid.

105 elever om pandemin

– Man kan ju inte visa vad man kan i det praktiska när man läser på distans, säger 21-fordonseleven Rebecca Engblom.

I klippet hör du Rebecca Engblom och Cornelia Hansson om oron över hur restriktionerna påverkar utbildningen

Cornelia Hansson tycker att distansstudier är bra för att hålla ner smittspridningen men olyckligt att hennes skolgång blir lidande. Foto: Erica Larsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

105 elever om pandemin

Mer i ämnet