Campingen har klarat sig trots att turisterna uteblev. Malin Gotthold, destinationschef vid First Camp Luleå, berättar om gästerna som kom istället. Foto: Jonathan Ferm/SVT

Så räddades Luleå camping när norrmännen uteblev

Uppdaterad
Publicerad

First Camp Luleå har haft det tufft under pandemin. Norrmännen uteblev och det såg inte bra ut ifjol. Men mot hösten började man hyra ut till företagen som bygger bland de olika industrisatsningarna.

Möjligheten kom upp genom de industrisatsningar som görs i Norrbotten, vilket Norr Media var först med att rapportera.

– Det är många företag som söker långtidsboende och möjlighet att ha eget kök och eget badrum. Det blir som ett eget litet hus, säger Malin Gotthold, destinationschef vid First Camp Luleå.

Coronaviruset i Norrbotten

Kommer fortsätta året ut

Ett vanligt år släpper man inte in företagen i stugorna under högsäsongen då de är långtidsboende men i år har man valt att göra annorlunda

– I år har vi valt att ha kvar de som bott länge under vintern och som kommer fortsätta jobba in på hösten som får stanna kvar. Så stugorna är till stort sett fullbokade. Det som finns kvar bokas snabbt upp av privatpersoner. Men företagen är såklart en stor del av våra stuggäster just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet