Foto: SVT

Företagarnas katastrofinsamling: ”Jag är jättenöjd med resultatet”

Uppdaterad
Publicerad

Företagarna i Jokkmokks katastrofinsamling fortsätter och har hittills kommit upp i 145 000 kronor. Pengarna ska delas mellan det tiotal föreningar som drabbats av miljonbedrägeriet.

Det handlar om en anställd som tömt flera av Jokkmokks föreningars bankkonton och totalt 1,7 miljoner kronor fattas.

Jokkmokks golfklubb blev av med en halv miljon kronor och Jokkmokks Ridklubb med 270 000 kronor bara för att nämna några exempel.

Miljonbedrägeri i jokkmokk

”Kanonbra!”

Men Framtid i Jokkmokk har skänkt 25 000 kronor till ridklubben och socialdemokraterna lika mycket till polcirkelgymnasternas barn-och ungdomsverksamhet.

Dessutom har Företagarna i Jokkmokk i samarbete med en bank startat en katastrofinsamling av pengar.

– Det har gått jättebra. Jag är kanonnöjd. Vi har hittills fått in 145 000 kronor från företagare och privatpersoner. Jag är glad över att så många jokkmokkare velat bidra,  säger Stigbjörn Sandström, ordförande för Företagarna i Jokkmokk.

Dela ut pengarna

Insamlingen kommer att pågå åtminstone under maj och juni – och Stigbjörn Sandström hoppas få in fler bidrag.

– Sedan ska vi ha styrelsemöte och dela ut pengarna, men alla kommer inte att få lika mycket. Det som är avgörande är hur stor skada de har lidit, säger Sandström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Miljonbedrägeri i jokkmokk

Mer i ämnet