Maarit Enbuske, skolchef i Luleå. Foto: SVT

Förslag om skolnedläggningar i Luleå dröjer

Publicerad

Förslaget om en förändrad skolstrukur i Luleås sörbyar som skulle presenteras vid barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott nästa vecka skjuts på framtiden. Orsaken är att man inte lyckats hitta några långsiktiga lösningar.

I ett pressmeddelande skriver Luleå kommun att förvaltningen arbetat med ett förslag om att inkludera Klöverträskskolan i Alviksskolan och Ersnässkolan i Antnässkolan, alternativt Måttsundsskolan. ”Effektiviseringen skulle bli marginell, det finns ännu oklarheter i beräkningarna vad gäller skolskjutsar eftersom en flytt skulle innebära stora förändringar gällande trafiken. En flytt skulle även kräva extra lokaler i form av tillfälliga klassrum och även där är prisbilden osäker.”

– Antnäs är utpekad som en nod i Sörbyarna och för att samla resurserna där krävs investeringar som vi inte har möjlighet till i dagsläget. Utifrån kvalitet och kompetensförsörjning ser förvaltningen att vi på sikt har en samlad skolstruktur med Antnäs som nod i Sörbyarna, säger Maarit Enbuske, skolchef.

Med anledning av osäkerheten kommer förvaltningen därför inte att lägga fram något förslag vid barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott den 16 oktober som planerat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skolbesparingar i Luleå

Mer i ämnet