Fredrik Glader, tränare för Luleå Hockeys damer, har all anledning att le. Laget har tagit fyra vinster på fyra dagar. Foto: TT

Fredrik Glader: ”Unikt i svensk elitidrott”

Uppdaterad
Publicerad

Fyra vinster på fyra dagar och alla på bortaplan. Luleå Hockeys damer har fått en fin start på årets SDHL.

– Jag är stolt över tjejerna, säger tränaren Fredrik Glader.

Segerraden är imponerande. Speciellt som det handlat om tippade topplag och en nykomling och att alla matcher gått på bortais.

”Unikt i elitidrott”

4-3 mot Djurgården, 3-2 mot Linköping, 4-2 mot HV71 och så i dag 9-0 mot Göteborg.

Huvudtränaren Fredrik Glader säger att han är stolt över tjejerna i laget och att en del viktiga speldetaljer redan satt sig.

– Det måste vara unikt inom svensk elitidrott att fyra tävlingsmatcher avverkats på fyra dagar, men jag tycker att vi klarat det bra. Det har varit en lärorik upplevelse för brudarna och jag tycker att de hanterat det fantastiskt bra, säger han.

”Svåraste matchen”

Och spelet har fungerat, både mot topplagen och mot nykomlingen Göteborg HC.

– Vi har ett så pass bra lag med så stora utvecklingsmöjligheter så att vi om vi bara gör det vi vill och kan så tror jag att vi kan få resultaten med oss också.

Fredrik Glader menar att dagens match mot Göteborgs HC på sitt sätt var den svåraste av de fyra inledningsmatcherna.

– Vi vet i förväg att vi kommer att vinna den matchen och då gäller det att hålla prestationen uppe. Vi leder med 5-0 efter första perioden, men vi höll i och matade puckar på mål resten av matchen.

– Det är ett godkänt resultat, även om det i vissa delar av matchen inte är den prestation vi vill ha, men jag tycker att vi gör det bra, säger han.

LÄS MER: Luleå tog tredje raka segern

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.