Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör skolchefen om fuktproblemen på Nya Raketskolan. Foto: Hans Sternlund/SVT

Fukt på Raketskolan – hela klasser i Kiruna kan få flytta

Uppdaterad
Publicerad

Det finns fukt i fasaden i Nya Raketskolan i Kiruna. Problemen kan innebära att hela klasser tillfälligt måste flytta till andra skolor.

Det är framför allt lärarnas arbetsutrymmen som är direkt berörda av den bakteriella tillväxten som man har upptäckt i fasaden.

Rummen är stängda och lärare och rektorer måste arbeta i andra lokaler i skolan när de inte har lektioner. Det leder i sin tur i en trångboddhet som ställer till det och som kräver åtgärder.

Nya Raketskolan i Kiruna

”Alldeles för trångt”

Nu tittar skolledningen på att flytta ut någon eller några årskurser från Nya Raketskolan till någon annan skola i Kiruna under tiden som fuktproblemen åtgärdas.

– Det kan bli någon eller några grupper som måste flytta. Det blir alldeles för trång annars, säger skolchefen Viktoria Björklund.

Skolan har tidigare varit drabbad av fuktskador, för knappt tio år sedan, efter skolan byggdes om för att rymma fler elever.

I klippet hör ni hur Viktoria Björklund ser på eventuella samband med de nyupptäckta problemen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya Raketskolan i Kiruna

Mer i ämnet