Samtliga fyra blev häktade under fredagen mot sitt nekande. Foto: TT.

Fyra personer häktade efter misstänkt människorov i Kiruna

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män har blivit häktade i Gällivare tingsrätt. Alla är misstänkta för människorov och en grov misshandel i Kiruna.

Under fredagen har en häktningsförhandling pågått som involverar fyra män i 25-årsåldern som häktades mot sitt nekande. Samtliga är på sannolika skäl misstänkta för människorov och grov misshandel.

Händelserna ska ha inträffat i måndags och samtliga fyra greps av polisen dagen efter vid 11-tiden innan de samma dag blev anhållna. En av männen är bosatt i Norrbotten medan de tre andra bor i södra Sverige.

Norrbottningen nekar

Polisen har inte velat uttala sig om ärendet utan hänvisat till åklagare Anna Bergström som på sannolika skäl begärde männen häktade. Karoliina Ikonen som försvarar mannen från Norrbotten vill efter häktningsförhandlingen inte velat ge några utförliga kommentarer utöver att hennes klient nekar till brott.

– Det pågår en förundersökning och förhandlingen hölls bakom stängda dörrar så jag kan inte lämna någon information. Förundersökningen ska fortsätta så vi får se vad som hänt om två veckor till den 23 december då åtal ska vara väckt, säger hon.

”Tidigt i utredningen”

Även åklagare Anna Bergström är förtegen kring fallet och vill inte säga mer om vad som framkommit utöver att konstatera hur domstolen kommit fram till att alla fyra är misstänkta på sannolika skäl.

– Det vill jag inte göra utan det är ganska tidigt i utredningen och det är möjligt att ytterligare personer ska höras som vittnen. Jag vill inte att de ska påverkas, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.