Riksidrottsförbundets ger Gällivare fortsatt förtroende som riksidrottsgymnasium. Nyligen köpte kommunen skdanläggningen Dundret.

Gällivare får fortsatt förtroende som riksidrottsgymnasium

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen köpte Gällivare kommun skidanläggningen Dundret och nu står det klart att Gällivare får fortsatt förtroende som riksidrottsgymnasium (RIG) för både längdskidor och alpint för åren 2020 till 2023.

Riksidrottsförbundets förslag till Skolverket. innebär att Lapplands Gymnasium kan ta in 38 elever i båda skidgrenarna de närmaste fyra åren. I Gällivare går eleverna ett fjärde år för att hinna träna i tillräcklig utsträckning.

”Det känns toppen”

– Det känns toppen att Riksidrottsförbundet tagit detta beslut. Vi vet att vi har hög kvalité på vårt skidgymnasium både när det gäller längd och den alpina delen. En viktig del för framtiden av Gällivares skidgymnasium är också att vi nu övertagit Dundretanläggningen vilket vi är mycket glada över, säger kommunalrådet Jeanette Wäppling (V.

Skolverket ska slutligt fastställa Riksidrottsförbundets förslag i september.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen på Dundret

Mer i ämnet