Han hoppas sporthallen i Malmberget överlever längre – men underjordsgruvan spökar

Publicerad

Kommunalrådet Henrik Ölvebo (MP) hoppas på att LKAB ska kunna förlänga livstiden för sporthallen i Malmberget. Under tiden arbetar kommunen för att forcera bygget av vissa ersättningslokaler.

Bakgrunden till problemet är att upphandlingen av bygget av det så kallade multiaktivitetshuset i Gällivare har överklagats. Det har lett till kraftiga förseningar och enligt den senaste tidsplanen är invigningen beräknat till sista kvartalet 2025.

Då är risken att sporthallen har gått samma öde till mötes som Focushuset, Gunillaskolan och många andra byggnader i Malmberget.

Väldig underjordsgruva  gör sig påmind

Kommunalrådet Henrik Ölvebo (MP) är bekymrad och har vädjat till LKAB att undersöka om sporthallen kan tänkas stå kvar något längre än vad som har sagt.

– De har sagt att de ska titta på möjligheterna och det känns ju bra. Jag tror att de också förstår idrottens betydelse, säger han.

Och samtidigt som han säger det gör den väldiga underjordgruvan sig påmind.

Titta på videon ända till slutet så ser ni på vilket sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.