Johanna Salmi är hotellchef i Haparanda och gläds över beskedet att Robinson ska spelas in i skärgården. Foto: SVT

Glädje i Haparanda efter Robinsonbesked

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen gav TV4 beskedet att nästa säsong av Robinson, som förutspått, kommer spelas in i Haparanda skärgård. I Haparanda tas beskedet emot med glädje.

– Det är helt fantastiskt. Jag får gåshud, säger hotellägaren Tobias Lindfors.

Han driver hotellet Cape east, där Johanna Salmi är hotellchef.

– Jag är otroligt stolt över att vi ska få ta hand om hela produktionsteamet under en och en halv månad, säger Johanna Salmi och förklarar att det rör sig om ungefär 120 hotellgäster.

Robinsoninspelning i Haparanda

Kommunalrådet Sven Tornberg (C) välkomnar också tv-inspelningen.

Hoppas på att fler länder ska bli intresserade

– Det är fantastiskt roligt. Något som började med ett telefonsamtal, med en som säger att han har en bisarr idé om att spela in Robinson i Haparanda, till att några månader senare konstatera att vi lyckades. Det är en fantastiskt resa, högsta vinsten på ett lotteri, säger Tornberg.

Han hoppas dessutom på följdeffekter:

– Det kan vara på början till något jättestort. Kan vi leverera en bra produkt så skapar vi kanske ett intresse för andra länder att spela in sin Robinson här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Robinsoninspelning i Haparanda

Mer i ämnet