Foto: SVT

Glädjebesked för idrotten i Kalix – hallarna öppnas igen

Uppdaterad
Publicerad

Kalix kommun har nu beslutat att öppna idrottshallarna igen. Men omklädningsrummen förblir stängda för att minska smittspridningen på alla ställen utom i Part Arena. Där får lagen byta om men dela sig på två omklädningsrum.

Hur tänker ni kring återöppnandet?

– Vi vill få igång verksamheten igen men har valt att vara försiktiga och kommer att fortsätta ha dusch- och omklädningsrummen stängda. Det går inte att slappna av och tänkta att det är som vanligt. Föreningar måste också ta ansvar för att bidra till minskad smittspridning. Det kan de göra genom att anpassa sina träningar och följa Folkhälsomyndigheten och sitt specialidrottsförbunds rekommendationer, säger Mikael Lindberg som är föreningsstrateg på Kalix kommun.

Vad har det inneburit för föreningslivet att de varit stängda?

– De har fått bedriva sin verksamhet på annorlunda sätt. Flera föreningar har ställt om sina träningar och haft de utomhus och på andra ytor. De som har varit igång under sommaren har inte fått använda de kommunala omklädningsrummen utan byta om hemma. Någon förening kanske inte haft möjlighet att träna lika mycket som de gjort under normala omständigheter.

Vilka sporter är det framförallt som berörs?

– De som berörs mest är nog de idrotter som har nära till sin säsongsstart till exempel ishockey, innebandy och handboll, , säger Mikael Lindberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.