I klippet träffar du Torous Bagdasarian och Klara Pasma som minst sagt var exalterade strax innan muskialpremiären som spelades inför publik. Foto: Privat

Glädjerus när Luleåelever fick uppträda för publik: ”Vi kommer ta världen med storm”

Uppdaterad
Publicerad

För andra året i rad riskerade estetstudenterna i Luleå att få spela upp sin slutproduktion utan publik. Men med bara några veckor kvar till examen kom beskedet att en begränsad livepublik får se premiären av musikalen Alice.

Sedan några månader tillbaka följer SVT ett gäng pandemistudenter som tar examen nu till sommaren. Studenterna delar med sig av egna videodagböcker där de tar upp såväl tuffa utmaningar som ljusglimtar under pandemin – helt enkelt en skildring av vardagen med saker de lärt sig eller situationer som gett dem nya perspektiv i en väldigt annorlunda tid i deras liv.

Får ha publik trots pandemin

En som skickat videodagböcker till SVT är estetstudenten Klara Pasma från Pajala och den här gången vill hon dela med sig av den enorma lyckan hon och hennes studiekamrater känner över att få spela upp sin slutproduktion inför en riktig publik. Något som var osäkert om det skull bli verklighet med anledning av pandemin.

Pandemistudenterna

– Jag är så stolt för vi kommer ta världen med storm, säger Klara Pasma som tar studenten vid estetiska programmet i gymnasiebyn i Luleå i år.

Nervös trots att allt är rätt

Eleverna har skrivit manus, skrivit musikstycken och sytt sina egna scenkläder till musikalen de döpt till ” Jag är Alice”. Och premiärnerverna lät inte vänta på sig med tanke på att eleverna fick veta med så kort varsel att publiken skulle närvara.

– Jag känner mig nervös men ingenting är fel allting är rätt, säger Torous Bagdasarian som går i samma klass som Klara.

I videon ser du några av elevernas egna filmade gulkorn från premiären av musikalen

Bilder från estetstudenternas egna musikal Alice. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pandemistudenterna

Mer i ämnet