Hör vård- och omsorgsläraren Andreas Törnberg hylla elever i Luleå för deras insats under pandemin. Foto: Erica Larsson/SVT

Luleåelever har ställt upp under coronakrisen – hör vårdlärarens varma hyllning

Uppdaterad
Publicerad

Trots skarpt läge i vården och distansstudier där lärarna inte kunnat göra platsbesök på vård- och omsorgselevernas praktikplatser i Luleå – har eleverna varit till stor nytta inom coronavården.

Nu hyllar vårdlärarna  deras insatser.

Sedan pandemins start har det krävts extra mycket av eleverna vid vård- och omsorgsprogrammet vid Gymnasiebyn i Luleå. Utbildningen innebär en hel del praktik, inte minst inom omsorgen, där många av de allra mest utsatta vårdtagarna och kunderna befunnit sig.

– De har verkligen kommit ut i en hård verklighet, säger vård- och omsorgsläraren Andreas Törnberg.

Pandemistudenterna

Många har jobbat extra

Eleverna hann inte färdigutbilda sig innan de kastades rakt in i pandemin. Men det har blivit mer än praktik, flera av eleverna har jobbat extra.

– Vården har dragit i dem och ibland har de jobbat så hårt att de haft svårt att hinna med sina studier, säger Andreas Törnberg och fortsätter:

– De har verkligen bidragit med en samhällsinsats. De har fått snäppa upp så det är hatten av för våra elever.

I klippet hör du läraren berätta om den oro han känt över sina elever och hans varma ord om deras insatser

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pandemistudenterna

Mer i ämnet