Misshandeln skedde på Mjölkudden i Luleå. Foto: Google earth/SVT

Man attackerades i sitt hem i Luleå – förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En grov misshandel har inträffat på Mjölkudden i Luleå under midsommaraftonen. En man i 60-årsåldern skadades och är förd till sjukhus med ambulans.

Det var vid 20-tiden på midsommarafton som mannen misshandlades  i sitt hem av en för honom okänd gärningsperson med någon form av tillhygge.

– Personen ringde på mannens dörr och sa att han hade spottat på hans barn. Sedan ska han ha tagit fram ett tillhygge och slagit mannen flera gånger. Vad det var för tillhygge vet vi inte, säger Fredrik Sehlberg, förundersökningsledare vid polisen i Luleå.

Ambulans kallades till platsen

Den skadade mannen fick föras med ambulans till sjukvård och han ska ha drabbats av stora skador på näsa och käke och förlorat tänder. Polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel.

Under midsommardagen har polisen har gått ut med en efterlysning och vädjar om allmänhetens tips för att hitta gärningsmannen.

Enligt uppgifter till polisen ska den misstänkta gärningsmannen vara i 30-årsåldern och vältränad. Han ska ha sett cyklande på en racercykel.

– Vittnesuppgifterna kommer från den skadade själv och ett annat vittne, säger Fredrik Sehlberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.