Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Röstin berättar hur gruvbolaget Beowulf Mining försöker nå Jokkmokksborna. Foto: Kateryna Yemets/SVT

Nya ledningen i gruvbolaget: ”Vill bidra med en utveckling av Jokkmokk”

Uppdaterad
Publicerad

Jokkmokks kommun har genomgått ett maktskifte och bytt fot när det gäller Kallak – men även bolaget bakom gruvplanerna har fått en ny ledning.

– Det är oerhört viktigt att vi har en bra relation till den lokala politiken, säger Beowulf Minings ordförande Johan Röstin.

I förra årets val blev det ett maktskifte i Jokkmokk – och nu jobbar inte längre kommunen aktivt för att en gruvetablering i Kallak ska bli av.

Men även bolaget bakom gruvplanerna, Beowulf Mining, har sedan valet bytt ledning. De försöker nu hitta en ny projektledare som ska vara på plats i Jokkmokk. De har även en dialog med kommunpolitikerna.

Gruvbrytning i Kallak

– Vi jobbar med att få ut information om vad vi håller på med och skapa ett större engagemang. Bland annat har vi öppnat ett nytt kontor dit alla kan komma, säger bolagets ordförande Johan Röstin.

”Kommer skapa ett antal nya arbetstillfällen”

Påverkar kommunens inställning era investerares syn på projektet?

– Det är klart att det kan ha en betydelse. Men vi får vara mer transparenta och visa vilken nytta vi kan göra. Vi kommer skapa ett antal nya arbetstillfällen. Det är inte så att Jokkmokk har vuxit den senaste tiden. Vi hoppas kunna bidra med en utveckling, säger Johan Röstin.

I klippet hör du Beowulf Minings ordförande Johan Röstin och vd Ed Bowie berätta om vikten av att ha en bra relation till lokalsamhället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gruvbrytning i Kallak

Mer i ämnet