SVT Norrbotten ringde upp Gunhild Viklund som har levt ”karantänsliv” sedan flera veckor tillbaka. Foto: Nellie Andersson/SVT

Här lever Gunhild, 89, ”karantänliv” – pratar med familjen från balkongen

Uppdaterad
Publicerad

Gunhild Wiklund, 89 år, sitter ensam i sin lägenhet i Luleå sedan tre veckor tillbaka på grund av restriktionerna för äldre under coronatider. Nu vill hon tipsar andra om ett sätt att pigga upp sina äldre släktingar och vänner.

Gunnel Wiklund, 89 år, har daglig kontakt med barn och barnbarn via surfplattan. Men någon närmare kontakt än så är det inte tal om just nu. Sedan tre veckor är Gunhild, likt många andra äldre, isolerad i sin lägenhet.

– Dagarna går ganska fort ändå. Är det fint väder tar jag en tur runt kvarteret och varje förmiddag följer jag morgongympan på SVT, berättar Gunhild Wiklund på telefon från sin coronaisolering i lägenheten.

Coronaviruset i Norrbotten

Men för några dagar sedan hände något som gladde Gunhild mycket, ett sätt att glädja anhöriga i isolering och få se varandra som hon gärna vill tipsa om.

Hör Gunhild berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet