Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Siv Gunillasson-Sevä (S) ledamot i miljö-och byggnämnden i Kiruna berättar att de motvilligt sagt ja till kommunalrådet Gunnar Selbergs (C) strandskyddsdispens. Foto: Teuvo Palomäki/SVT

S-politikers motvilliga beslut: Kommunalrådet i Kiruna får strandskyddsdispens

Publicerad

Kommunalrådet i Kiruna Gunnar Selberg (C) ansökan om strandskyddsdispens i Kurravaara beviljades på torsdagen av en enig miljö- och byggnämnd och nu hoppas Socialdemokraterna – trots att de sa ja – att länsstyrelsen säger nej.

Ärendet om Gunnar Selbergs ansökan om strandskyddsdispens har bollats fram och tillbaka mellan miljö- och byggnadsförvaltningen, miljö- och byggnämnden och länsstyrelsen.

Enligt Siv Gunillasson-Sevä (S) ledamot i miljö-och byggnämnden har en extern konsult gjort en utredning till miljö- och byggnadsförvaltningen som med stöd av utredningen föreslår att bevilja strandskyddsdisspens.

Alla sa ja

– Vi i nämnden följde förvaltningens beslut och sa ja. Ingen var emot, men det framkom synpunkter på utredningen om att det var väldigt mycket fokus på näringslivet, företagets möjligheter att utvecklas eller överleva alltså näringslivs satsning för området, berättar Siv Gunillasson-Sevä (S).

Ärendet bollas vidare

Strandskyddsdispens gäller för nybyggnad av en bastu samt ändrad användning från båthus till samlingslokal, nybyggnad av två bastutunnor, ett uthus/förråd, en panoramastuga och en receptionsbyggnad samt ändrad användning från garage till gäststuga.

Nu bollas ärendet återigen till länstyrelsen

Hör Siv Gunillasson-Sevä (S) berätta när socialdemokraterna ”fegar ur” och hoppas på ett nej från länsstyrelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer