Foto: Maja Suslin / TT

Gustaf om domen: ”Nu slipper man onda upp sig en tredje gång”

Uppdaterad
Publicerad

Gustaf Seppelin Solli var 19 år då den svåra arbetsplatsolyckan inträffade i Nordkalks kalkugn i Luleå. Han skadades svårt, fick 55-procentiga brännskador och har tvingats amputera kroppsdelar. Idag, nästan sju år senare, mottog han hovrättens dom som slår fast att Nordkalk bär ansvaret.

Hur ser du på domen?

– Nu är det två instanser som sagt att det är deras fel. Den biten är grön, men sedan får man tycka vad man vill om straffet.

Dödsolycka vid Nordkalk

Du hade velat se högre straff?

– Ja, det hade väl varit lämpligt. Men nu blev det inte så och det finns inte att göra något om saken. Ingenting förvånar en längre.

Nu säger Nordkalk att de inte kommer överklaga den här domen – hur går man vidare nu när det verkar vara den här domen som står?

– Det är bara försöka acceptera det och släppa grejen. Om de inte tänker överklaga har man sett de för sista gången och då behöver man inte tänka på det något mer. Slippa sitta och onda upp sig en tredje gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka vid Nordkalk

Mer i ämnet