Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Tess Bojler, rekryterare för H2 Green Steel, om företagets stora rekryteringsbehov. Foto: Erica Larsson/SVT

H2 Green Steel söker arbetskraft bland ukrainska flyktingar

Uppdaterad
Publicerad

H2 Green Steel, som bygger ett nytt fossilfritt stålverk utanför Boden, söker arbetskraft. På torsdagen bjöd de in till en informationsträff för engelsktalande arbetssökande och flertalet av de anmälda var kvinnor från Ukraina.

”Do you want to be a part of the journey?”, skriver bolaget för att locka nya arbetskraft och det var så många som anmälde sitt intresse för att delta vid informationsträffen att man fick anordna tre träffar för att få plats.

–Det är väldigt stor efterfrågan vilket är jättekul, säger Tess Bojler som är rekryterare för H2 Green Steel.

Industriboomen i norr

Bolaget banar även väg för omskolning

Förutom att anställa redan kvalificerade arbetare skriver bolaget att de kommer behöva höja och omskola ett stort antal anställda genom Komvux och yrkesutbildningsprogram. Därför samverkar bolaget med utbildningsverksamheten gällande omskolning- och utbildningamöjligheter. Och de kurserna ska börja redan våren 2023, så det är bråda dagar för bolaget.

– Faktiskt var det en del kollegor som inte kunde vara med idag från HR-organsisationen för man sitter i detta nu i möte med kommunen för att diskutera igenom vad vi behöver och hur vi kan lägga upp det, säger Tess Bojler.

I videon berättar Tess Bojler om hur stora rekryteringsbehoven är vid H2 Green Steel  är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Industriboomen i norr

Mer i ämnet