Se stugbyn där thailändska löjromsarbetare bodde

Uppdaterad
Publicerad

– Eftersom de var två erbjöd jag dem enskilda sängar men de pekade på sina ringar och log så jag förstod att de var gifta så de fick bo i den där stugan med svart tak, säger ägaren för stugbyn, Gita Isaksson samtidigt som hon pekar.

Det unga Paret ska ha anlänt den 29 September för att börja arbeta vid löjromsfabriken Guldhaven.

 – Allt verkade gå bra fram till onsdagen förra veckan då paret sa att de måste åka hem eftersom det blivit problem med polisen som jag uppfattade det, säger Gita Isaksson.

Tog inget betalt

Vid ett flertal tidigare tillfällen har thailändare bott i stugbyn och överenskommelsen brukar vara att de betalar för sin vistelse när första lönen kommit.

– Jag tog inget betalt av dem när jag fått veta att det uppstått problem. För vi klarar oss ändå. Jag formade ett hjärta med händerna mot dem och önskade dem ett ” lycka till”, berättar Gita Isaksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.