Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den kanadensiske skådespelaren Eugene Levy var en av alla besökare som trotsade regnet för att fira midsommar på Hägnan i Luleå. Foto: Johanna Sandgren/SVT

Här dyker skådisen Eugene Levy upp för att fira midsommar på Hägnan i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

På flera håll har midsommarfiranden ställts in på grund av det kraftiga skyfallet, men inte på Friluftsmuseet Hägnan i Gammelstad. Där kryllade det av midsommarfirare under fredagen.

Bland besökarna fanns allt från barnfamiljer till turister. På plats kunde man också skymta den kanadensiske skådespelaren Eugene Levy, som bjöds på en äkta midsommar med tillhörande regn, mygg och midsommarstång.

– Var är solen? undrar skådespelaren skämtsamt.

”Påminner om skräckfilmen”

Elliott Revell från Storbritannien är i Norrbotten och hälsar på sin flickvän. Det är hans första midsommarfirande någonsin.

– Kransarna påminner mig om skräckfilmen ”Midsommar”. När jag ser dem hoppas jag att det inte slutar lika, skrattar han.

I klippet får du bland annat träffa några av barnen som dekorerade midsommarstången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.