SVT Nyheter Norrbotten var med när marknadschefen Christophe Risenius följde med presskonferensen. Foto: SVT/Teuvo Palomäki

Här får Lapland Resorts beskedet om skidanläggningarna

Uppdaterad
Publicerad

I dag meddelade Folkhälsomyndigheten att landets skidanläggningar får fortsätta att hålla öppet då de redan genomfört flera åtgärder för att minska risken för smittspridning av coronaviruset.

SVT Nyheter Norrbotten var på plats i Björkliden när beskedet kom. I klippet ovan kan du höra vad marknadschefen för Lapland Resorts, Christophe Risenius, tycker om beskedet och hur viktigt det är att anläggningen får hålla öppet.

Har stängt after skin

Folkhälsomyndigheten har haft en diskussion med länsstyrelsen och smittskydd i regionerna i fjällkedjan, om olika åtgärder för att minska riskerna för smittspridning när allt fler väntas samlas i skidorterna till påskhelgen.

Coronapandemin

Björkliden och Riksgränsens skidanläggningar har sedan tidigare stängt after skin och har enbart bordsservering i sina restauranger. De har inte heller kabinliftar i sitt liftsystem.

– Vi har haft en bra diskussion med SLAO (Svenska skidanläggningars organisation) som har tagit fram en heltäckande, omfattande plan för hur man ska minska riskerna i skidbackarna. Mycket av det är egentligen redan genomfört, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet