Här ses styrelsearbete som ett ”hedersuppdrag”

Uppdaterad
Publicerad

Norrbottens handelskammare har inga styrelsearvoden. Alla ledamöter i styrelsen, inklusive ordföranden, jobbar gratis och ser det som ett ”hedersuppdrag”.

Företagarna Norrbottens styrelse vägrade skära ned sina styrelsearvoden från 250 000 kronor till 90 000 kronor som var ett av sparförslaget när budgeten för 2015 skulle tas.

Men det är en helt annan sak i Norrbottens handelskammare som jobbar med att förbättra företagens exportmöjligheter, transportfrågor och sjöfart.

Ideellt uppdrag

Tomas Lejon, ordförande för Norrbottens handelskammare, säger till SVT Nyheter Norrbotten att det inte utgår några styrelsearvoden.

– Vi har valt den vägen för styrelsens alla befattningshavare att det inte utgår några ersättningar över huvud taget. Det är ett ideellt uppdrag, ett hedersuppdrag, säger han.

Ordföranden berättar också att han inte heller har någon reseersättning.

– Jag åker på privata pengar till och från våra möten, säger Tomas Lejon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.