• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en elbil på Dingergatan i Eskilstuna med giftig rök som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Visa alla (2)
Visa alla (2)

Styrelsen kvar trots kritik

Uppdaterad
Publicerad

Trots miljonmissar i EU-projekt, tveksamma utbetalningar och protokollförändringar och medlemskritik så föreslår valberedningen att de ansvariga i styrelsen får sitta kvar.

Företagarna i Norrbotten har kallat till en starkt försenad årsstämma på onsdag förmiddag.

SVT Nyheter Norrbotten har i en serie inslag granskat organisationen (se länkar nedan) och frågan var om de ansvariga, främst ordförande Eva Quist och förre regionchefen Kjell Hjelm kunde sitta kvar efter kritiken från revisorerna, länsstyrelsen och medlemmarna...?

Sitter kvar – trots kritik

Men valberedningens ordförande, Erland Nilsson kommer att föreslå omval på alla ordinarie ledamöter i styrelsen, inklusive Eva Quist och Kjell Hjelm.

Men Företagarna Sverige byter ut sin representant i regionstyrelsen i Norrbotten.

– Det är stabila personer, tycker jag. Jag har fullt förtroende för dem. Det handlar inte om några kriminella saker, utan till största delen är det frågan om missförstånd, säger Erland Nilsson och fortsätter:

– Jag anser inte att det där är några kioskvältare. Misstag görs ju och om man rättar till dem så blir det bra och stabilt och jag förväntar mig en lugn årsstämma.

”Måste vara tydligare”

Ett av debattämnena internt var att styrelsen vägrade spara tillräckligt under 2015 och i stället budgeterade med ett förlustresultat.

Hur stort underskottet till slut blev ska redovisas på onsdagens årsstämma.

Ett annat debattämne är att ordförande Eva Quist såg till att ändra ett protokoll och höjde sitt eget arvode – trots att mötesordföranden, Sven-Erik Österberg, redan skrivit på protokollet.

Och han uppfattade det som att det skulle vara oförändrade arvoden.

– Där måste vi vara tydligare och det ska jag vara också. Det handlar om oförändrade principer, inte oförändrade arvoden, och det innebär att arvodet höjs med inkomstbasbeloppet varje år, säger Erland Nilsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Granskning av Företagarna Norrbotten

Mer i ämnet