Elin Bäckström med höbalar

Höbalskonst mot cancer

Uppdaterad
Publicerad

Elin Bäckström från Tandfors i Kalix satsar i fototävlingen #balarmotcancer på emojis.

Förra årets vinnare Elin Bäckström tar i år fototävlingen ett steg längre och gör konst av höbalarna och årets tema är emojis.

Bakom fototävlingen står Lantmännen där deltagarna tar foton av höbalar på Sveriges åkrar. 

– De blå och rosa balarna är ett bra sätt att uppmärksamma och stödja cancerforskningen och jag är glad över att bidra med det jag kan. Jag tycker det är ett mycket bra initiativ att anordna en sådan här tävling och att en del av pengarna för varje rulle plast går till en bra sak. Dessutom är det kul att glädja bilisterna i semestertrafiken, säger Elin Bäckström i ett pressmeddelande.

För varje rosa eller blå hörulle som lantbrukare köper går 15 kronor till Bröstcancerföreningarnas  Riksorganisation respektive Prostatacancerförbundet. Tävlingen pågår hela sommaren och avslutas den 15 september på Internationella prostatacancerdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.