Ulf Fjällström, näringslivsutvecklare på Piteå kommun, berättar hur de jobbar med företag som har det svårt under pandemin. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Uppmaningen till företagarna i Piteå – kontakta företagsakuten: ”Mörkt för många”

Publicerad

De skärpta restriktionerna med anledning av coronapandemin slår hårt mot företagen. Nu uppmanas Piteås företagare att kontakta kommunens företagsakut för stöttning och hjälp med bidragssökande.

Ända sedan coronapandemin kom till länet och till Piteå har kommunens näringslivsavdelning jobbat hårt för att stötta företagen. Det handlar särskilt om företag som har problem att bedriva sin verksamhet på grund av restriktioner från regeringen.

– Vi utgår mycket från deras individuella behov, säger Ulf Fjällström, näringslivsutvecklare som berättar att det handlar mycket om att ge information och rådgivning om olika statliga stöd som finns att söka.

Det kommer även att finnas pengar att söka nästa år.

Hur ser det ut för Piteås företagare?

– Det är ganska mörkt för många, handeln och besöksnäringen är de stora förlorarna som vi ser det. Det är inte helt omöjligt att vi kommer att få se butiker lägga ner för att man inte klarar av detta, säger Ulf Fjällström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.