Stefan Gustafsson som driver Bio Trean i Piteå har fått statligt stöd på 600 000 kronor för sin verksamhet. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

95 procent av intäkterna försvann – nu får biografen krisstöd: ”Kom i sista minuten”

Uppdaterad
Publicerad

Bio Trean i Piteå har tappat nästan alla besökare och 95 procent av sina intäkter under coronapandemin. Men i dagarna fick man ett välkommet krisstöd på 600 000 kronor från staten.

Biografens ägare Stefan Gustafsson har varit tvungen att permittera alla sina anställda och jobbar själv för halva lönen när 95 procent av intäkterna försvunnit.

Men förra veckan fick han ett statligt stöd på 600 000 kronor.

Coronaviruset i Norrbotten

– Ja, det kom verkligen i grevens tid, i sista minuten. Hade det inte kommit när det kom så hade jag fått titta på att börja avveckla verksamheten, egentligen i praktiken gå i konkurs, säger Stefan Gustafsson.

Han ser framtiden som ett ”långt maraton” och har svårt att se något slut på den tuffa situationen.

– Tack vare krisstödet så ser jag ändå att vi kommer att klara oss över julhelgen och fram till januari, men sedan måste det komma något nytt stöd, säger Stefan Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet