Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Luleås försvarsklippa Jenni Hiirikoski berätta om den otäcka skadan. Foto: Joakim Nordlund/Adam Berlin, SVT

Luleåstjärnans första ord efter skräckskadan – ambulansen dröjde 27 minuter

Uppdaterad
Publicerad

Söndagens SM-final mellan Luleå Hockey/MSSK och Brynäs fick ett dramatiskt slut. Luleås finländska stjärna Jenni Hiirikoski fick en motståndares skridsko över halsen och det dröjde 27 minuter innan ambulansen var på plats.

– Det är inget jag kan påverka men något som bör ses över, säger en omtumlad Hiirikoski till SVT.

Det var minst sagt otäcka scener när backstjärnan slängde sig raklång för bryta ett friläge för Brynäs. Målchansen avvärjdes men fick ett hastigt och olustigt efterspel.

Lång väntan på ambulans

Jenni Hiirikoskis halsskydd hade glidit ned och motståndarens skridsko skar över halsen och hon blev liggandes i sarghörnet länge. Ambulansen som ryckte ut till olycksplatsen var i Boden och det dröjde nästan en halvtimme innan den var framme.

– Det var läskigt. Jag kände direkt att när jag lyfte händerna så gick det inte och då blev jag snabbt rädd, säger hon.

Missar kvällens match

I kväll har Luleå chansen att avgöra finalserien och säkra SM-guldet på hemmaplan, men det blir utan Hiirikoski på isen.

I klippet hör du henne berätta om skadan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.