Barn- och utbildningsnämnden

Hörselklasserna räddas

Uppdaterad
Publicerad

I dag tog Barn- och utbildningsnämnden i Piteå beslutet att inte lägga ner hörselklasserna på Solanderskolan i Öjebyn. Till glädje för eleverna och deras föräldrar.

Barn- och utbildningsnämnden i Piteå har idag haft möte för att diskutera olika besparingsförslag. Ett förslag var att lägga ner hörselklasserna vid Solanderskolan. Ett förslag som mött hårt motstånd.

Enligt Ruth Rahkola (S) som är ordförande för Barn- och utbildningsnämnden blir det inte någon nedläggning av hörselklasserna.

– Vi värnar om särskilt stöd till barn med särskilda behov och att lägga ner hörselklasserna var ett förslag från tjänstemännen. Nu föreslår vi istället en besparing på 120 000 kronor på hörselklasserna, säger Rut Rahkola.

Sara Gredelj som är förälder till en pojke med hörselnedsättning som går i första klass är glad över beskedet.

– Det hade varit jättesvårt att integrera eleverna till vanliga klasser om hörselklasserna lagts ner.

Vad hade det inneburit för er om man lagt ned hörselklasserna?

– Vår familj hade nog tvingats ta en rejäl fundering på om vi skulle vara kvar i Piteå eller ta vårt bohag och flytta söderut.

Nämndens totala sparkrav ligger på cirka 9,8 miljoner kronor

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hörselklasser i Piteå

Mer i ämnet