Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör eleverna Oscar Eklund och Max Hancke om ”Växthuset” på skolan. Foto: Anna Wallbrandt/SVT

Hortlaxeleverna om Växthuset: ”Gör skolan roligare”

Publicerad

Oscar Eklund och Max Hancke går i årskurs fem på Norrbyskolan i Hortlax. De båda tycker att just ”Växthuset” är det bästa med skolan.

– Man kan gå hit om det är jobbigt, säger Oscar Eklund.

Som en del av projektet Skolframgång Norrby har man öppnat Växthuset. Här finns sex platser utrustade med skärmar, hörselkåpor och timer som hjälper elever med NPF-diagnoser att fokusera på skolarbetet.

Läraren Emelie Stolt och fritidspedagogen Louise Västerberg hjälper och motiverar elever som behöver en paus från klassrummet.

”Prata med eleven”

Men det finns inte någon fast undervisningsgrupp i Växthuset.

– Bara för att vi har elever med samma diagnos så har vi inte samma lösningar. Vi måste först och främst skapa förståelse för vad eleven behöver hjälp med, säger Stolt och fortsätter:

– Då måste vi också prata med eleven om vad vi kan göra för att få det att funka. Ofta sitter eleverna själva på ganska många lösningar.

Växthuset har öppet tre dagar i veckan och har plats för sex elever åt gången.

Hör vad eleverna tycker om skolan och växthuset i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.