Så ser vardagen ut för Kiruna IF:s hockeyspelare – hundratals mil i buss

Uppdaterad
Publicerad

För Kiruna IF hockeyspelare är det många och långa bussresor under en säsong. Sundsvall kanske inte låter så långt bort – men det blir 24 timmar tur och retur. I klippet ovanför får du se hur vardagen ser ut för spelarna i laget.

En av spelarna Kristian Eriksson 22 år är van att åka buss. Han har spelat hockey sen barnsben och efter fem år i Skellefteå på hockeygymnasium är han hemma i Kiruna. Även om det är långa resor när man spelar i norra serien, så tycker han att det är värt.

– Ja, kompisarna är ju med på resorna och ha en förstående sambo som ställer upp är mycket är viktigt. Man får ta i kapp den tiden man är borta efter säsongen, säger Kristian Eriksson.

Får jobba övertid och ta ut komp

Han jobbar på LKAB mekaniska och hockeylivet innebär även att man måste ha en förstående arbetsgivare, när han måste vara borta från arbetet ofta och länge.

– Man får ta ledigt från jobbet, jag jobbar min övertid och får ta ut komp på mina resor. Och så får man ställa upp för företaget när det inte är säsong, säger han.

Kan man kombinera jobb och hockey på den här nivån?

– För mig går det i alla fall hur bra som helst. De ställer upp för mig på jobbet och jag ställer upp för dem, så vi har hittat en bra balans där emellan, säger Kristian Eriksson.

I klippet får du följa med i bussen och se hur vardagen ser ut för Kiruna IF:s hockeyspelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.