Hockeybasen om Kirunas resekostnader: Klubbarna ska själva bestämma om utjämningssystem

Publicerad

I dagsläget finns det ett system där klubbarna får ett grundbidrag från Hockeyettan för att täcka kostnader som resor. Men det bidraget är lika stort för alla klubbar – och önskemålet från Kiruna IF att skapa en form av reseutjämningssystem finns inte.

En av orättvisorna i bidragssystemet kan vara att de lag som går till Allettan, som Kiruna AIF, får ett högre bidrag än de lagen som går till Vårettan som antagonisten Kiruna IF.

– Jag hör ju på klubbarna att de har synpunkter och jag hoppas att det kommer in motioner till årsmötet. Det är klubbarna som bestämmer, säger Ronnie Glysing, ordförande i Hockeyettan.

Får en peng för att de satsar sportsligt

Inför årets säsong har man gjort ändringar i bidragssystemet.

– Den som går till Allettan har lite högre kostnader och lite högre resekostnader överlag. De satsar kanske lite mer sportsligt och får då en peng, säger Glysing och fortsätter:

– Men i år när vi har ett nytt seriesystem och då har vi även ett litet bidrag som utgår till lag i Vårettan. Detta eftersom även deras kostnader har ökat.

I klippet förklarar Glysing vad Kiruna IF måste göra för att få igenom sitt förslag om utjämningssystem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.