En 45-årig man häktades på lördagen. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord utanför Max i Boden på onsdagskvällen. Foto: SVT

45-åring häktades för dödsskjutningen i Boden

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern från Boden häktades på lördagen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Men mordvapnet saknas fortfarande och den häktade förnekar brott,.

Det var vid 22.30-tiden på onsdagskvällen som polisen fick larmet om en skottskadad person i 20-årsåldern utanför hamburgerrestaurangen Max i centrala Boden.

Mannen transporterades till sjukhus, men avled av sina skador.

45-åring anhölls

Efter en stor polisinsats greps och anhölls en  man 45-årsåldern från Boden. Kammaråklagare Rickard Finnberg begärde honom häktad, misstänkt för mord och Luleå tingsrätt gick på lördagsförmiddagen på åklagarens linje.

– Häktningsförhandlingarna hölls bakom lykta dörrar, men på det underlag som jag presenterade så ansåg tingsrätten att han på sannolika skäl, den starkare misstankegraden, är misstänkt för mord vid det här tillfället.

– I övrigt arbetar polisen väldigt brett, och det finns många vittnen kvar att höra, säger Rickard Finnberg.

Mordvapnet saknas

Men mordvapnet saknas fortfarande.

– Vi letar fortfarande efter ett vapen. Det är alltid viktigt i ett mordfall att ha ett vapen, och framförallt vill vi inte ha ett vapen på vift, så att säga, men det behöver inte vara avgörande för ett åtal om mord.

Finns det fler inblandade?

– Det kan jag inte uttala mig om, säger Rickard Finnberg.

Den mordmisstänktes försvarare Malin Rådström är kortfattad i sina kommentarer efter rättens beslut.

-Jag kan inte uttala mig så mycket på grund av förundersökningssekretessen, men min klient förnekar brott. Det är i princip det enda jag kan säga, säger Malin Rådström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutning i Boden

Mer i ämnet