Kalla tog 14:e SM guldet

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla tog en lika väntad som överlägsen seger i SM-tävlingen i skiathlon (2x7,5 km) i Umeå. Hon var 1.47,0 före tvåan Maria Rydqvist, som knäckte Sofia Bleckur i en hård spurtstrid.

Redan en dryg minut in i den inledande klassiska åkningen ryckte Kalla. Efter halva tävlingen låg hon 41,5 sekunder före dåvarande tvåan Bleckur. Detta var Kallas 14:e SM-guld.

– Det är riktigt skoj. Det är kul att vara ute med klubben. Jag hade bra saker under fötterna. Jag försökte följa min plan och hålla ett jämnt tryck. Det lyckades jag med. Det kändes som att det var ett snöre över de 15 kilometerna som jag vevade in, säger Kalla till SVT Sport.

SM-veckan vinter 2014

Rydqvist tog silvret efter att ha jagat ikapp Bleckur och fällt sig perfekt över mållinjen.

– Den (fällningen) är jag jättenöjd med, säger Rydqvist till SVT Sport.

– Jag är jättenöjd med den klassiska delen. Jag brydde mig inte så mycket om att Kalla stack. Det var bara att kämpa om silvret, fortsätter Rydqvist.

– Jag är inte så bra på den där fällningen, säger Bleckur.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan vinter 2014

Mer i ämnet