När Iran vägrade ta emot mördade Reza Hoseini (till höger i bild) så ordnade Bitti Lindmark en begravning i Stockholm. Foto: SVT/Privat

Iran vägrade ta emot mördade Reza – de ordnade begravning i Sverige

Publicerad

Vänner till Reza Hoseini samlade in pengar för att kunna skicka kroppen till hans anhöriga i Iran. Men iranska staten sade nej till begäran och förra veckan hölls en känslosam begravning i Stockholm i stället.

Bitti Lindmark och Jari Söyrinki är de som har hållit i insamlingen och de var också med på begravningen i Stockholm förra torsdagen. Vänner från Kiruna och Hedemora, där Reza Hoseini bodde tidigare, var också närvarande.

Tanken var att begravningen skulle hållas i Iran där Rezas mamma och andra anhöriga bor. Insamlingen fick ett stort genomslag i sociala medier, men planerna föll på att iranska myndigheter inte tillät att man skulle skicka kroppen till landet.

– Det var svårt för familjen att inte få hem honom, säger Bitti Lindmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussmordet i Kiruna

Mer i ämnet