Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lennart Andersson, kommundirektör i Kiruna, berätta vad som nu görs för att stoppa spridningen av covid-19. Foto: Thommy Johansson/SVT

Flera verksamheter stängs för att stoppa covidsmittan i Kiruna

Uppdaterad
Publicerad

Nu tar Kiruna kommun till fler åtgärder för att stoppa smittspridningen. Den senaste rapporten från Region Norrbotten visar på en stor ökning av covidfall i Kiruna.

Kiruna kommunen har tillsammans med Regionens smittskydd identifierat tre områden där smittan sprider sig i kommunen. Under en vecka har smittspridningen ökat från 127 fall till 233 fall.

Ytterligare åtgärder kan komma

– Det handlar om friluftslivet, att vi Kirunabor har varit ute i arkar, stugor och husvagnar. Byggindustrin är den andra gruppen och den tredje gruppen är ungdomar från tonåren upp till strax efter tjugo, säger Lennart Andersson, kommundirektör i Kiruna.

Därför har kommunen vidtagit åtgärder för att stoppa den stora smittspridningen, men ytteligare åtgärder kan komma att sättas in för att stoppa den stora smittspridningen som pågår just nu i Kiruna.

Stänger ner

– Det vi gör nu är att vi stänger under hela veckan idrottshallar, badhus,  anläggningar och omklädningsrum som har varit öppna för ungdomar säger Lennart Andersson.

Ser mer i videon vilka åtgärder som sätts in för att försöka stoppa den stora smittspridningen i Kiruna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet