De nya arbetstillfällena på Lantmäteriet kommer att vara inom kundcenter, informationsutvecklare och systemutvecklare. Foto: TT

Klart: 53 nya jobb från Lantmäteriet till Kiruna

Uppdaterad
Publicerad

Den statliga myndigheten Lantmäteriet har skakat fram 53 nya arbetstillfällen i Kiruna efter avvecklingen av radiotjänst, rapporterar P4 Norrbotten.

Lantmäteriet ser ut att bli den första av de tre statliga myndigheterna att skapa ersättningsjobb när Radiotjänst avvecklas under året.

Myndigheten har sedan tidigare fått pengar av regeringen för att skapa nya arbetstillfällen. Lantmäteriet kommer rekrytera 53 personer, varav hälften ska börja till september och hälften innan årsskiftet.

– Det är olika typer av tjänster. Det handlar om att öka upp takten i digitaliseringen, förkorta handlingstiderna och möta kunden på ett bättre sätt, säger Maria Stålnacke, HR-direktör på Lantmäteriet till P4 Norrbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.