På fredag den 10 december slår den nya återvinningen i Luleå upp dörrarna. Foto: Linus Nilsson/SVT

Nu är det klart – då öppnar nya återvinningscentralen i Luleå

Publicerad

Nu är det helt klart. Luleå varit utan en större återvinningscentral i månader men på fredag nästa vecka kan man slänga skräp på den nya anläggningen Risslan.

Det handlar alltså om fredagen den 10 december och portarna öppnas klockan 08:00 på morgonen.

– Vår personal har varit med i arbetet för att utforma den nya anläggningen. På Risslan kommer personalen närmare kunden och kan på så sätt vara rådgivande för att öka återvinning och återbruk, säger Per Ekervhen, vd på Lumire.

Räknar med fler än 250 000 besök per år

Risslans återvinningscentral är belägen vid Porsödalen och lilla Mjölkuddsberget. Man räknar med att att få mer än en kvartsmiljon besök per år.

– Vi ska synas och finnas till för Luleåborna. Att fler går från att vara konsument till cirkulent ligger oss varmt om hjärtat, säger Per Ekervhen.

Den nya anläggningen kommer innehålla en del som kallas Hållbarhetshuset. Den ska ge inspiration och innehålla kläder, saker och ting som Luleåborna lämnar in för vidare användning.

När Hållbarhetshuset öppnar är fortfarande oklart.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Återvinningen på Kronan i Luleå bommas igen efter 27 års drift. Vemodigt tycker Jenny Widmark men hon ser fram emot den nya anläggningen. Foto: Micke Nyberg/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer