Ambulansflygets upphandling är klar, vilket glädjer regionrådet Maria Stenberg (S).

Ambulansflygets upphandling är klar

Uppdaterad
Publicerad

Nu är Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg klara med sin upphandling av ambulansflyg till bland annat Region Norrbotten.

Sex ambulansflygplan köps in och upphandlingen har gått till Pilatus Aircraft Ltd.

– Jag är glad att den här upphandlingen nu äntligen är klar. Det kommer att innebära att vi får en bättre, effektivare och billigare lösning för ambulansflyget i Norrbotten och hela landet då vi genomför detta tillsammans med andra regioner och landsting, säger regionrådet Maria Stenberg (S).

Samordningsvinster

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg bildades i början av 2016, med syftet att skapa samordningsvinster för samtliga Sveriges regioner och landsting vad gäller just ambulansflyget. En viktig del i samarbetet har varit upphandlingen av flygplan, som betalas i relation till respektive region/landstings storlek. Svenskt Ambulansflyg ansvarar för den medicintekniska utrustningen, bemanning med sjukvårdspersonal samt egen flygkoordineringscentral.

Överklagandetiden av upphandlingen går ut den 13 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.