Jenny Fransson är borttagen från OS-truppen. Foto: Bildbyrån

Gällivare sportklubb: ”Vi är chockade”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsförmiddagen skickade Gällivare sportklubb ett pressmeddelande angående Jenny Franssons positiva dopingprov.

Gällivare sportklubb gick under tisdagsförmiddagen ut med ett pressmeddelande som kommentar på att klubbens brottare Jenny Fransson är dopingmisstänkt.

”Varje form av doping är oacceptabel – något vi tar avstånd ifrån. Vi i föreningen står för en ren idrott. Nu har det startats en process på Dopingkommissionen där en utredning ska göras för att man ska få klarhet i vad som har hänt.” skriver klubben i ett pressmeddelande.

De går ut med att föreningen agerade omedelbart efter de fått beskedet om de positiva provet under måndagen, där samlade man tränare, ledare och styrelsen i brottningssektionen för att diskutera händelsen.

”Vi har följt Jenny under hela hennes idrottskarriär. Vi har stöttat henne och hon har hela tiden varit en förebild för föreningen och våra barn och ungdomar med sitt sätt att vara. Självfallet är våra tankar just nu hos Jenny som människa.” skriver klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.