Kommunpolitiker vill hänga med i den digitala utvecklingen

Uppdaterad
Publicerad

Hela 96 procent av kommunpolitikerna i Norrbottens län tycker det är viktigt att personer med kommunpolitiska uppdrag hänger med i den digitala utvecklingen. Det visar en undersökning som Visma gjort bland kommunpolitiker i länet.

Den viktigaste anledningen för kommunpolitikerna i länet att hänga med i den digitala utvecklingen är för att bli mer effektiv i rollen som politiker, 29 procent. Många värdesätter också att kunna interagera enklare och bättre med medborgarna, 22 procent. På tredje plats kommer att förbli en kompetenskraftig politiker, 18 procent.

Kommunpolitikernas digitala attityder skiljer sig enligt undersökningen från befolkningens. Av landets invånare tycker sex av tio att det är viktigt att hänga med i den digitala utvecklingen.

Undersökningen gjordes i form av en webbenkät under oktober i fjol. Totalt deltog 2.353 svenska kommunpolitiker varav 114 i Norrbottens län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.