Arkivbild. Foto: TT

Konflikt på hockeygymnasium utreds av Skolinspektionen

Publicerad

Skolinspektionen har fått in en anmälan angående hockeygymnasiet i Luleå. I anmälan uppges bland annat att skolan ska ha valt bort behöriga specialidrottsläräre till förmån för obehöriga.

Tvisten handlar om att Luleå kommun har beslutat att ersätta behöriga lärare med hockeytränare från klubben som inte har lärarbehörighet. Enligt anmälan har skolledningen valt bort sin egen personal för att få en ny certifiering från Svenska hockeyförbundet. Nu ska konflikten utredas av Skolinspektionen.

”Luleå kommun i egenskap av huvudman för verksamheten ombeds att yttra sig över uppgifterna i anmälan och särskilt besvara följande: Har skolan tillsvidareanställt icke legitimerade lärare att undervisa i ämnet specialidrott?”, står det i en skrivelse från Skolinspektionen.

Kommunens yttrande kommer tillsammans med anmälarnas uppgifter att ligga till grund för inspektionens beslut. Kommunens svar ska ha skickats till Skolinspektionen senast den 28 februari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer