Krasch med amerikanare het på nätet

Publicerad

En videosekvens har blivit het på nätet efter lördagens motorträff Key Town Meet i Luleå. En skinande blank Chevrolet Camaro rammade en lyktstolpe inför rullande kamera.

William Helmersson Lindström, Luleå, var ute och filmade under motorträffen, där många fina pärlor till bilar passerade genom centrala Luleå.

När en röd Chevrolet Camaro 1975 kom glidande, ville föraren göra något extra framför kameran och bromsade in, för att sedan börja spinna med däcken och göra en burn out.

Men det hela gick överstyr, och den i solskenet blänkande bilen kom att köra rakt in i en lyktstolpe, som blev sned av kollisionen. Föraren åkte därefter från platsen.

Den filmande William Helmersson Lindström, 18 år, fångade hela händelsen på film. Han lade ut sekvensen på sin kanal IslandTree films på Youtube under lördagen, en kanal där han publicerar en hel del motorrelaterade filmklipp. Camaro-klippet fick snart spridning i massmedia, och kraschen närmade sig 40 000 visningar på måndag eftermiddag.

Av hänsyn till den sannolikt olycklige föraren har William dolt registreringsnumret. Han känner medkänsla med föraren, som mest bara ville bjuda till inför videofilmaren – men det blev nog betydligt mer dramatiskt än vad föraren hade tänkt sig.

Att lämna en olycksplats utan att ge sig till känna kan ses som smitning och kan medföra straffansvar, vanligen i form av böter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer