Krisgrupp startad

Uppdaterad
Publicerad

– Situationen är allvarlig. Det säger Mats Norén, ordförande för Unionen på Ferruform.

– Det som händer nu är att vi har startat en krisgupp. Vi jobbar på olika plan för att få grepp på läget, hur vi ska hitta alternativa produktionsflöden för att köra de artiklar vi inte kan köra i Luleå. Det säger Mats Norén, ordförande för Unionens medlemmar på Ferruform.

– Vi har öppnat kanaler mot både Sverige och Europa för att hitta alternativa leverantörer till oss som kan göra våra artiklar, det vill säga axlar och balkar till lastbilar och bussar.

Brand på Ferruform i Luleå

Scania är en stor leverantör av lastbilar ut i världen och Ferruform är en del av den kuggen.

– Den här situationen ställer stora krav på alternativ produktion på andra platser. Det arbetet har påbörjats men jag har ingen tydlig bild just nu, säger Hans-Åke Danielsson, presschef på Scanias huvudkontor i Södertälje.

Mats Norén säger att det ännu är för tidigt att säga någonting om konsekvenserna för produktionen men att det är allvarligt.

– Vi är glada att ingen har kommit till skada. Men vissa störningar i produktionen mot Scania kommer det att bli, säger han.

Unionen har 47 medlemmar på Ferruform.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand på Ferruform i Luleå

Mer i ämnet