Sökinsatsen efter den försvunna kvinnan pågår nordväst och väster om Tärendö. Foto: SVT Grafik

Försvunnen kvinna i Tärendö hittad vid liv efter stort sökpådrag

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 80-årsåldern försvann från sitt hem i trakten nordväst om Tärendö i Pajala kommun under måndagen. På tisdagen, efter att hon varit försvunnen i över ett dygn, hittades hon vid liv av en hundförare.

Polisen fick vetskap om kvinnans försvinnande vid lunchtid på måndagen  och började söka henne under eftermiddagen. Sökarbetet har pågått hela natten utan resultat än så länge.

–  Förutom polisens resurser med bland annat helikopter och hundar har vi hjälp av fjällräddningsgrupper, hermvärnet och drönare, sade Michael Liljenberg, befäl på polisens regionledningscentral, när SVT nådde honom på tisdag morgon.

Hittades i skogen vid god vigör

Sökandet efter den 80-åriga kvinnan fortsatte under dagen och strax efter 16-tiden hittades hon.

– Kvinnan har hittats och hon uppges vara vid god vigör. Det var polis med hund som anträffade henne i skogen utanför Tärendö, säger Elisabeth Glaas, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.