En kvinna är misstänkt för mord efter att en man hittats död på en adress i Luleå kommun på Påskdagen. Foto: Jonathan Ferm/SVT

Kvinna häktas efter misstänkt mord utanför Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Luleå tingsrätt går på kammaråklagare Kristin Anderssons linje. Den kvinna som suttit anhållen misstänkt för mord häktas på sannolika skäl.

Det var på påskdagen i söndags som polisen larmades till en adress i en by norr om Luleå. En man i 50-årsåldern anträffades avliden och en kvinna i 40-årsåldern greps på platsen.

– Hon förnekar mord och ska ha handlat i nödvärn. Hon saknade helt uppsåt till att offret skulle avlida, sade den misstänktas advokat, Maria Larsson, till SVT i måndags.

Häktas på den starkare misstankegraden

Kammaråklagare Kristin Andersson begärde den mordmisstänkta kvinnan häktad, bland annat för att hon bedöms kunna försvåra utredningen på fri fot, och onsdag vid 16.30 hölls förhandlingen vid Luleå tingsrätt.

Rätten gick på åklagarens linje och kvinnan häktas på sannolika skäl, den starkare misstankegraden, misstänkt för mord.

– Förhör har hållits och fler är att vänta. Men det är tidigt i utredningen och jag vill inte gå in på några detaljer, säger Kristin Andersson direkt efter förhandlingen.

Åtal ska väckas senast om 14 dagar, den 21 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.